M4nun k0t151vut - T13t0k0n33n1
**** COMMODORE 64 BASIC V2 ****
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE

READY
LOAD "TIETOKONEENI"
PRESS PLAY ON TAPE
SEARCHING FOR TIETOKONEENI

FOUND TIETOKONEENI

LOADING

READY
RUN

Tietokoneeni
Ensimmäisen tietokoneeni sain ollessani ala-asteen neljännellä luokalla. Tietokoneeni oli Commodore 64 Load-It -kasettiasemalla. Sivun oudot aloitustekstit ovat muuten C64:n "normaalitilasta". Sininen ruutukin oli hieman mukavampi kuin Windows-aikana. :) Kasettiasema mahdollisti pelien lainailun ja kaksipesäisellä kasettinauhurilla pelien kopioinnin kaverilta toiselle. No eipä niitä tullut kopioitua montaa. Minulla on yhä toimintakuntoinen C-64, ja pelejäkin löytyy toista sataa. C-64 oli ensikosketukseni ohjelmointiin.

Toinen tietokoneeni oli joskus yläasteaikoihin hankittu 266MHz Pentium 2, mallia IBM Aptiva. Tuo kone on yhä, teinivirittelyistäni huolimatta toiminnassa vanhemmillani ja pikkusiskoillani.

Nyt on siis menossa järjestyksessään kolmas tietokoneeni, 4.2.2003 Jimms PC Store:sta 1310,15 €:lla ostamani tietokoneen rakennussarja. Kaikki osat eivät ole Jimms PC Store:sta, vaan hintoja vertaillen hankin esim. verkkokortin ja kaiuttimet eri liikkeistä.
Käyttökoneeni tekniset tiedot
Kuvankaappaus nettiyhteyden todellista nopeutta mittaavasta palvelusta.2.11.2004 kävin Joensuun yliopiston atk-huollossa kyselemässä josko löytyisi osia vanhaan ykkös-Pentiumiin. Huomasin poistohyllyssä apeana nököttävän Nokia 446 PRO -näytön! Poistoon tuo parivuotias näyttö oli joutunut pienen kauneusvirheen takia; monitorissa on parikymmentä ohuen ohutta valkeaa vaakaraitaa. Häiriötä kutsutaan signaalin yliohjautumiseksi, mitä ikinä tuo tarkoittaakin. Häiriö on niin lievä, että äkkinäinen ei löydä näytöstä moitteen sanaa. Lisäksi häiriö esiintyy vain noin joka toinen päivä. Oli miten oli, annoin tälle tasaisen näytön omaavalle 19" Nokialaiselle uuden elämän.Takaisin


READY
#