Manun kotisivut - Majava!

Majava!


Jos olen riittävän energinen viikonloppuaamuna, niin lähden ennaltamääräämättömän pituiselle lenkille. Olen havainnut juoksu/kävelymatkani luonnostaan muodostuvan kahdesta kymmeneen kilometriin. Polkupyörällä voi matka lähennellä sataakin kilometriä.

Lauantaina 23.10.2004 oli juuri tuollainen päivä, eli hyvä ilma ja vireä mieli houkuttelivat lenkille. Reittivalintani siis muodostuu juostessa, ja oli nyt vienyt minua ehkäpä kolmisen kilometriä Pielisen rannoilla mutkittelevia polkuja, kun Noljakassa huomasin harvennushakkuun jättämiä kantoja. Eipä siinä mitään, mutta kun Noljakassa, Siilaisen puron ja Noljakanraitin välillä löysin huumorintajuisen metsurin käyntikortin, eli puisen majavan! Onko majava kaivautunut puusta metsurin kahvitauolla lämmittämään työn raskasta raatajaa, vai onko metsuri kuullut puun sisältä otuksen avunhuudot, ja sitten sahallaan pelastanut talttahampaan? Oli miten oli, varsin elävännäköinen otus sieltä on putkahtanut, vieläpä kalan kanssa, josta voi olettaa metsurilla olleen kalasoppaa eväänään. :)

Palasin kämpille hakemaan kameran, jolla napsin seuraavat otokset
VÄLIVÄLI

VÄLI

Tammikuussa huomasin majavan pukeutuneen sään mukaisesti. Vai olikohan tuo vain löytöpipo, jonka joku oli vitsinä laittanut majavalle?
VÄLIVÄLI

takaisin